donderdag, juli 31, 2003

trots

"ruzie: twist, krakeel" Dit zegt de dikke van Dale over ruzie.
Ik zeg over ruzie: eng, moeilijk, sorrysorrysorry. Maar soms wel heerlijk om ff je hart te luchten. Ruzie moet. Tenminste, dat vind ik diep van binnen.
En dus trotseer ik mezelf, mijn rotgevoel en de hele wereld door ruzie te maken en mijn mening te geven. En dan wil ik ook alles, echt álles zeggen wat me dwars zit. En dan gaat vriendje lief voor zich uit zitten staren en niets terugzeggen...

En niets, echt niets is irritanter dan wanneer je ruzie wilt dat de andere partij je gaat negeren. Waarom snapt men het niet: IK WIL RUZIE!!!!!!!!!!!

Maar: overwinning. Ik heb geen sorry gezegd. en ook geen sorrysorrysorry. Dus: ik ben trots. Wat de wereld ook mag denken. Puh.

Ik kan het wel, ruzie.

verliefd....

Leven is hel.
Leven is heerlijk.
Leven is afschuwelijk.
Leven is een roze wolkje...

Ze heeft het uitgemaakt met haar vriendje. Niet dat dat wat uitmaakt voor onze relatie hoor. We praten met elkaar over alles behalve over elkaar.
Ik zou nu blij moeten zijn. Zij is vrij! Er staat niets meer in de weg om wilde nachten te hebben, vanalles uit te proberen en nog meer dingen te doen die god vast verboden heeft.

Maar ja, ik ben lief. ik ben knuffelbaar. ik ben een vriendin. En juist nu het uit is kan ik niet stoppen met aan haar te denken. Als ik me zou herinneren wat ik droom dan droomde ik over haar. De hele nacht.

Mijn vriendje vind me lief. zegt dat ik er schattig uitzie als ik verlegen ben.

Ik háát hem! Ik ben niet schattig! Ik heb au...

onderscheid

zojuist hier gelezen:
"Richtlijn diagnostiek en behandeling

Nagebootste Stoornis met fysieke of gemengd fysieke en psychische symptomen

Klinisch beeld:

Patiënten onderscheiden zich niet van andere patiënten"

ik vraag me toch af hoe ze dat doen dan, die diagnostiek...



omdat ik geen zin had om het allemaal op mn cu2 site te laten staan...

PAS OP! data in omgekeerde volgorde. het meest recente dus onderaan...
26 mei 2003

heeft de rest van de wereld daar ook wel eens last van? dat je een heel weekend naar de klote helpt? omdat je te moe bent te ziek of dat het gewoon KLOTE gaat? dat was dus mijn weekend. eerder naar huis, mensen laten zitten, ik kon het niet eens opbrengen om te zeggen dat ik wegging, heb t zelfs niet aan mn vriednje verteld... ik wilde ik weet niet wat doen en ik weet niet waar heen maar ik wist nix en dan hou je alleen thuis in je bed nog maar over. gister had ik bedacht dat ik deze wereld waar ik toch al een hekel aan had maar moest verruilen voor eentje waarin het wel een beetje lukt. maar ja, ik weet niet hoe en om nou te zeggen dat alle andere werelden zo geweldig zijn... en nu moet ik naar mn werk. jippie voor de maandagochtend...


26 mei 2003 's middags


aan sommige dagen komt nooit een einde. zo lijkt het iig. en aan deze komt geen einde. ik breng al de hele dag achter diverse computers door, eerst thuis, topen werk, nu vereniging. iedereen schijnt een doel in dit leven te hebben behalve ik. ik snap niet wat ik met dit leven moet ik snap niet wat ik hier doe en wat ik met mezelf moet. ik begrijp het niet, mezelf niet en de wereld niet en ik ben omringt door mensen die het allemaal schijnen te begrijpen, of in ieder geval doen alsof, en ik voel me de grote buiten staander, de blonde doos, want ik snap er allemaal geen kloot van...




28 mei 2003


stuiter stuiter stuiterbal...

klote kutter dan kut. zo was het. ik wilde niet meer en had er geen zin meer in. in ieder geval zeker een dag of wat lang. nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog steeds het gevoel heb alsof niemand me begrijpt en alsof ik ergens op een planeet of paralelle wereld zit waar niemand me kan horen roepen, maar het is minder. en dat allemaal door de stuiterbal. soort van. dus. geloof ik.



advies van vriendje aan depressieve en niet tot enige reden vatbare vriendin: bouw een stuiterbal. ga naar huis, zet een muziekje op in de catergorie wazig en pak een stuiterbal. bekijk die en als je genoeg gezien hebt doe je ogen dan dicht en bouw je eigen stuiterbal. voorwaarden: rond, stuiterend, gekleurd. als je die hebt bouw je een muur en dan ga je met die stuiterbal tegen die muur stuiteren. en dat alles in je hoofd.

reactie van sceptisch en altijd alles willen begrijpen want anders snap ik het niet vriendinnetje: ja maar, hoe, wat, waarom, waarmee, waardoor, ik doe het vast fout, wat heb ik eraan, hoe moet dat dan, vraag vraag, moeilijk moeilijk. antwoord van vriendje; gewoon doen.



dus ik in de auto, naar huis en een stuiterbal bouwen. is nog een mooie stuiterbal geworden ook. mijn stuiterbal. die precies daar stuiterde waar ik hem wilde hebben. het kalmeerde. het gaf rust. ik heb heerlijk geslapen. maar heb nog steeds geen flauw idee wat ik nu eigenlijk gedaan heb. en of ik het wel 'goed' deed. aan welke standaarden ik had moeten voldoen en of ik ze gehaald heb. de vraag is of ze bestaan en zo ja o het uitmaakt. ik heb iets met energie gedaan. maar ik snap het niet. ik wil het snappen. maar ergens heb ik het idee dat het belangrijkste van dit alles is dat ik het moet doen en juist moet ophouden te proberen het te snappen....



dat was gister. nee, eergister. maandag dus. de dag waarop ik zou gaan trainen maar dat niet deed. de dag waarop ik voor het eerst een dagje extra zou gaan werken en dat wel deed. nu is het woensdag en lijkt er een week tussen te zitten. de wereld is nog even vreemd maar net even iets minder. ik heb een nacht doorgebracht in het bed van een goede vriend en in het geheel niet geslapen. en dat terwijl hij zowaar niet eens zo heel veel bewoog... (hij heeft een 1 persoonsbed) dus ik ging bijsapen zodra ik thuis was. op de bank hangen of in bed tv kijken want die luxe heb ik, een extra tv in de slaapkamer. en dus hang ik aan tafel achter de laptop en werk ik mn cu2 site bij. natuurlijk. volkomen logisch...



nog even heel wat anders, als ik zo toch bezig ben. ik werd gister geatendeerd op het feit dat je behalve je mooi kleden omdat je iemand leuk vind blijkbaar ook iemand na kunt doen. ben ik wazig en gothic en zwart (o nee, dat laatste was ik al) aan het zijn omdat ik mooi wil zijn of omdat ik op haar wil lijken...? om eerlijk te zijn intereseert het me geen reet. ik ben MOOI. punt.




29 mei 2003


nooit gedacht dat ik zo'n geweldige avond kon hebben... nou ja, das niet waar, k heb wel vaker geweldige avonden. maar het blijft fijn om eraan herinnert te worden dat je daadwerkelijk vrienden hebt. en dat ze je dan allemaal gaan knuffelen enzo. heerlijk gewoon... vanavond wil ik weer een geweldige avond. en morgen weer. is ook heerlijk voor mn nachtrust....


31 mei 2003


ik ben verliefd aan het worden geloof ik... kent u dat? ik hoop van niet. ik heb namelijk een vriendje, bén al verliefd (op dat vriendje dus), en nu... meisje... mooi... zwart haar, 17 en ook vriendje... verliefdheid is een plaag, heus, ik weet niet meer wat ik met mezelf aanmoet, ik wil alleen nog maar naar haar foto staren... nu ja, liever naar haar, maar ze is hier niet... dus dan maar naar de foto.


2 juni 2003


darkwave
Je bent een DARKWAVER. Untoten, Clan of Xymox en
Diary of dreams zitten regelmatig in je CD
speler. Als het maar galmt, verdronken is in de
synthesizers, en als het maar goed depressief
is, dan ben jij blij.



Wat voor soort Gothic ben ik?
brought to you by Quizilla

waarom heb ik nog nooit van die bands gehoord??? ben duidelijk geen 'ware goth'...



Here is the result of your Vampiric Purity Test.

You answered "yes" to 28 of 100 questions, making you 72.0% vampire pure (28.0% vampire corrupt); that is, you are 72.0% pure in the vampire domain (your chance of being a vampire is 28.0%).

According to the scoring guide, your vampire experience level is: Goth

Your Weirdness Factor (AKA Uniqueness Factor) is 36%, based on a comparison of your test results with 27654 other submissions for this test.



The average purity for this test is 61.0%.

The first submission for this test was received March 27, 2000.



ben duidelijk ook al geen echte vampier...




hmmm, ben daarentegen volgens de 'strenge ouder test' op 123test wel een goede ouder....

"Je bent heel consequent voor je kinderen en dat is heel belangrijk.

Op deze manier bied je kinderen een stabiele basis, waarbij ze weten waar ze aan toe zijn. Maar wees ook niet te bang om je kinderen wat zelfstandigheid te geven, en overleg eens wat met ze. Je zult zien dat de situatie echt niet meteen uit de hand loopt. Laat ze maar eens zelf ontdekken wanneer er iets mis kan gaan, dan kun je altijd nog ingrijpen als dat nodig is."


3 juni 2003


ongeloofelijk.. heeft u dat wel eens, dat je opstaat en al weet dat alles fout gaat lopen op een dag? zo'n dag is het vandaag. alhoewel het nauwelijks nog fouter kan lopen dan gister. ik ga vandaag iig naar mn werk, gister niet. volgens sj., mijn soort van begeleider, krijg ik geen strafwek, mits ik vandaag maar wel kom opdagen. dus dat moet ik dan maar doen. en dan smachten naar vanavond en hopen om haar weer te zien.. vandaag is een rare dag.



btw, heeft u wel eens energieballen gemaakt die zwart en met schattige paarse en blauwe en witte vonken steeds groter werden? en die louter uit uw eigen woede en angst bestonden? die zo 'gevaarlijk' werden dat u hem/het niet meer in uw hand kon houden? waar u muren mee kon opblazen? nee? is echt aan te raden hoor. werkt heel ontspannend.


4 juni 2003


mijn vriendje en ik houden het vandaag (ok, eigenlijk gisteren, het tijdstip is nogal vaag en gebaseerd op een lang gesprek in een auto in de nacht van zaterdag op zondag) al zeven maanden met elkaar vol. en dat mag echt bewonderenswaardig heten, gezien het feit dat we allebei op zijn zachtst gezegd niet van die makkelijke personen zijn. ondanks het feit dat ik nog steeds heel erg blij ben met vriendje moet wel even vermeld worden dat ik het geheel gemeen, oneerlijk, niet aardig en nog wat dingen die ik hie maar niet neer zal zetten vond dat s. niet op kwam dagen vanavond. en dus was er niets om naar te kijken en kon ik alleen maar klagen bij vrienden omdat ze er niet was en zwijmelen bij een foto. en ik had haar nog wel zo gemist! dat ze dat nu niet snapt en gewoon op komt dagen! maar nee, ze was moe en lag wel lekker in bed. snapt u dat nou?


's avonds 4 juni 2003


mediteren blijkt veel moeilijker dan altijd gedacht. of liever, er blijkt een manier te bestaan van mediteren die ik blijkbaar dien te volgen (volgens het boek en de site) en ik begrijp er helemaal niets van. dus doe ik het gewoon op mijn manier. screw the rest. puh!





Which of Andrew's Friends are You?




ik ben "nice" en "populair"... wáár halen ze het vandaan....




8 juni 2003


agressie. boosheid. nog meer agressie. kent u dat, dat u probeert mee te voelen en dat er als reactie daarop alleen nog maar meer agressie komt? dat je wéét dat je ook boos mag worden maar uit angst voor nog meer boosheid dat maar niet doet? dat je eerlijk wilt zijn en dan nog meer boosheid krijgt? nee?

verliefdheid, ook zoiets. ziekmakende jaloersheid. ik ben nooit jaloers. wás nooit jaloers. nu blijkbaar wel. op háár. jaloers op alle aandacht die zij van de rest van de wereld (met met stip op 1:haar vriendje) krijgt, want die aandacht wil ík... verliefdheid... t zou afgeschaft moeten worden.

tja... mijn weekend was enerverend, laten we het daar maar op houden.


16 juni 2003


werelds... kent u dat gevoel, dat je een op zich goede dag hebt die dan eindigd in... tja, een zooitje. en dat je geen idee hebt hoe dat komt? dat je je afvraagt hoe het nu toch kan dat je in de auto zit te stressen voor je werk en angstig zit te zijn en dat je geen idee hebt waarom? dat het dan op je werk best gezellie blijkt te zijn en je je nog meer gaat afvragen waarom je zo zat te stressen in die auto? dat je daarna naar je vereniging gaat en een gezellig avond hebt, naar huis gaat omdat het laat is en je morgen vroeg opmoet en ergens halvewege de rit naar huis gaat er iets mis maar wat dat 'iets' nu was...? kent u dat? ik hoop van niet. ik wel en ik ben het zat. hardgrondig ZAT... morgen weer een dag.








Take the What High School

Stereotype Are You?
quiz.




Which Evil Criminal are You?






25 juni 2003


zorgboer.

ooit wel eens van dat begrip gehoord? nee? maakt niet uit, ik tot vorige week ook niet. en ik mag er een folder over gaan schrijven. projectje van mn werk. best leuk opzich. en dus gingen we vandaag met zn allen naar de boer in kwestie. om te zien hoe het er op een echte boerderij aan toe gaat en die vent t hemd van zn lijf te vragen over het hoe an waarom van het zorgboeren. even wat uitled. een zorgboerderij is een inititief van dagbesteding (in ons geval in ieder geval) waarbij een boer een aantal (ex)psychiatrische patienten onder zn hoede neemt die kunnen meehelpen of gewoon een dagje komen kijken op de boerderij. boer blij, clienten blij. dagbesteding had bedacht dat het leuk was als er een folder kwam voor aankomende nieuwe zorgboerclienten (dus niet de boeren maar de patientjes zeg maar). vandaar dit project. erg leuk. er hebben: kalfjes aan mn vingers gesabbeld, de hond probeerde in de cabine van mn auto te klimmen, veel veel veeeeel vliegen op mij gezeten en ik weet nu hoe je koeien melkt.



later zag ik in een blad de volgende zin staan: "'besluitenhuis' voor mensen die dood willen" ergens in dit land is er een ggd die bedacht heeft dat het voor mensen met doodswensen nuttig dan wel wenselijk zou zijn als ze kunnen discussieren over de ultieme vraag: wil ik echt dood. heel nuttig lijkt mij, want de vraag is wil ik dood of wil ik niet meer leven. en als je niet meer wilt leven kun je dan iets aan de kwaliteit van dat leven veranderen om leven leefbaarder te maken. natuurlijk moest ik dat op de werkplek in de pauze hardop spuien en zowaar:discussie. geweldig! en dus heb ik er ook maar meteen een stukje over geschreven voor in het forum van mijn jongerenvereniging. om te kijken of men daar wat wil discussieren.

ja, ik ben best creatief geweest vandaag.


26 juni 2003


komt u wel eens in een chatbox? nee? dan gaat u van het volgende weinig snappen. ik kom wel in chatboxen. meestal op msn, maar dat waar dat boeit niet zo. en in die box, of room of hoe je het ook noemt zit een meisje. iedere x als ze binnekomt komt ze binen met de mededeling dat het slecht gaat, dat ze en eetstoornis heeft, net een zelfmoordpoging heeft gedaan, verslaafd is, hoe dan ook: het gaat duidelijk niet goed.



nu heb ik de luxe (als ik dat zo mag noemen) om sommige van mijn chatroomgenoten (is dat een woord?...) ook bij leve en welzijn en naam te kennen en die zijn uiterst sceptisch tegenover dit meisje. vraagt ze aandacht? is er uberhaupt een woord van waar? kán dat wat ze zegt wel? waarom zegt ze dat zo duidelijk? sommigen vinden haar inmiddels erg vervelend. persoonlijk denk ik dat het er niets toe doet of het waar is of niet, ze heeft een probleem. misschien weet ze niet hoe ze op een positieve, meer 'normalere' manier aandacht moet vragen, ik weet het niet. ik loop over van begrip en ik wil iedereen helpen, op voorwaarde dat men zelf geholpen wíl worden natuurlijk.



nog wat over die chatroom. er zijn mensen mét en mensen zonder hamertje. met een hamertje ben je gespreksleider(lijder...) en de 'macht' om mensen eruit te gooien. en dat wil nog wel ns nodig zijn. je hebt irritante mensen en je hebt botjes. sexreclame. afgrijselijk irritant. woedemakend vervelend. ik heb geen hamer, mn vriendje wel. natuurlijk kan ik me daar zo nu en dan als echt borderliner heerlijk over opwinden maar das een ander verhaal. op het moment dat, laat ik hem persoon X. noemen, de room binnenstapt is er geen hamer in de verste omtrek aanwezig. en persoonX. is geen programmaatje wat sexreclame in je fluister gooit, geen stukje bites die en URL aanprijst maar een daadwerkelijke persóón die ruim een half uur lang rijmpjes en andere irritante dingen over het scherm heeft lopen gooien in woedemakende sexuele tinten. als ik door mn modemlijn heen kon was ik m naar zn strot gevlogen. nee hooor, ik ben helemaal niet overgevoelig op sexueel gebied...


10 juli 2003


wachtlijst...

stond sinds januari op de wachtlijst en zowaar mocht ik vandaag op intake gesprek. en natuurlijk gebeurde me dat waar ik anders nooit last van heb: ik kwam niet uit mijn woorden. niet dat ik zat te stuntelen, praten lukte nog best, het was alleen niet echt zinnig. net alsof ik diep van binnen niet duidelijk wílde zijn... maar dat ia natuurlijk grote onzin. toch?


21 juli 2003


log. leuk. lezen. slecht plan.

internet is een leuk goed. weblogs lezen van anderen is een slecht plan.

andere weblog(st)er moeten het niet gaan hebben over afvallen. niemand in mijn buurt moet het gaan hebben over afvallen.

ik eet te veel. ik eet, dat vind ik soms al nix. maar de laatste tijd lijkt eten een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me uit te oefenen. ik heb honger. Honger met een grote H. en in navolging van het eten ben ik al 3 kilo aangekomen... en ik vind het áfgríjsélíjk.

en dus heb ik een dieet. het nieuwst dieet. uit een boek. "harry potter en de vuurbeker". en nu komen de grapefruits mn neus uit. ik weet het niet meer......



zooi....

ik had niets te doen. :)



You are a Sorceress!



Take the "How Do You Use Magic?" test! Written by Brimo





The PowerGoth Girls



vaag
Whiej ! Jij bent het toppunt van vaagheid !



Hoe vaag ben jij ?
brought to you by Quizilla



i'm bored i'm bored i'm bored...

and...

I AM an eyebrow!!!





Which Piercing are you?




and i don't even drink...


What Kind of Drunk Are You?



more and more and more...




witchblade



Which Sexy Comic Book Woman Are You?
brought to you by Quizilla







I took the What Mythological Creature Are you? test by

<lj user=peacefulchaos> !

crisis........



*WAT TE DOEN BIJ CRISIS:





* ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet de radio of tv aan.

* bel het riagg een week voor je crisis, dan zijn ze vast op tijd.

* bel de 24 uurs sos telefonische hulpdienst niet onder hun lunchpauze.

* krijg je iemand aan de lijn, probeer dan wel binnen 10 tellen wat terug te zeggen anders hangen ze op.





* krijg je crisis alleen tussen 9.00 en 17.00 uur en niet in het weekend

* ga je naar de crisisopvang, neem dan een medische enceclopedie mee om uit

te leggen wat je hebt.

* mocht je het echt niet meer zien zitten, bel dan niet de crisisdienst maar 'overleef' net als altijd ... op eigen kracht.

* haal eten bij mac donalds.

* zorg dat je het vakantie adres van je peut hebt of krijg geen crisis tijdens vakanties.

* sla een flinke voorraad drank in, zodat je het gevoel hebt helemaal niet

meer van deze wereld te zijn.

* bel je moeder

* verwacht niet te veel van je Peut.

* Think like an alien: "I'm not alone"

* blijf vooral keihard doorgaan!

* "ik heb hulp nodig" ....... komt u over 3 mnd. weer terug voor een

intake?

* zorg dat je diagnose aan het dms-IVboekje voldoet.....anders pas je niet in het hokje, en krijg je zoiets als bij de reclame van Carpetland!

* zeg braaf 'dank je' wanneer de dienst voor zelfmoordpreventie je veel succes en sterkte wenst bij wat je gaat doen

* vraag aan peut dat hij zelf de boodschap op zijn antwoordapparaat inspreekt zodat je toch zijn stem kan horen als hij niet aanwezig is

* zeg dat hij zich een degelijk antwoordapparaat moet aanschaffen, omdat dat ding na een dagje crisis wel eens danig overbelast zou kunnen geraken

* richt een dienst op voor 'paranoïde bij antwoordapparaten'

* Wees ervan bewust dat ook een 24u/24 crisisdienst niet bereikbaar is

tussen 18 u en 9 u

* Wanneer men je vraagt naar wat je studeert of wat je job is, zeg dan nooit dat je zelf hulpverlener bent, want je zou dan wel eens als antwoord kunnen krijgen 'dat je het dan allemaal zelf wel zal kunnen oplossen'









CONCLUSIE:

* probeer in tijden van crisis nooit hulp te vinden bij

hulpverleningsinstanties !!!!

* probeer aan de telefoon met de korrelatie vooral erg paniekerig en stressig over te komen anders geloven ze niet dat je in crisis verkeerd.

* vertel niks over het riagg, dan word je verhaal direct in twijfel

getrokken !

* formuleer je hulpvraag van te voren, anders word je verkeerd

doorverbonden.



vandaag heb ik blogger ontdekt. omdat ik het niet handig vond (en vind) om een soort-van-weblog bij te houden op mijn cu2 site (want daar issie nu eenmaal niet voor bedoeld) en dus ben ik gaan zoeken naar iets anders (bij voorkeur ook gratis) en heb het bij deze gevonden. dus. vanaf nu: mijn log. hier.