vrijdag, oktober 31, 2003

Overigens.

Is het raar dat ik stiekum als de dood ben dat ons o zo gezellige weekendje weg niet gezellg gaat worden? Dat ik bang ben dat het helemaal misgaat? Dat de gourmet het niet wil doen, ik te moe ben om op te staan, we ruzie krijgen of dat vriendje simpelweg alleen maar wil slapen?
En dat ik eigenlijk veel liever een midweek weg had willen gaan? En me dus nu al druk zit te maken?

En nu maar hopen dat die eikel die de self-fullfilling prophecy heeft bedacht dit keer ongelijk krijgt.

Slot.

Later die avond, als vriendje en ik alle spullen hebben ingepakt die zometeen meegaan naar ons heerlijke-weekendje-weg in centerparcs, besluit ik plots als ik in bed lig dat mijn nagels nog gelakt moeten worden. Natuurlijk. Wie gaat er nu zonder mooi zwart gelakte nagels een zwembad in? Ik niet. Dus, ik uit bed, en lakken.

Terwijl mijn tenen en vingers drogen lees ik het laatste hoofdstuk van 'Gek ben je zelf' door Jaska de Bree. Ik heb samen met Marianne alle psychiatrische afdeleingen al doorlopen tussen 1970 en nu. Ik weet hoe het voelt om zuster te zijn, om hoofd verzorgende te zijn, onwillige psychotische oudjes te moeten isoleren en brandjes te blussen die aangestoken blijken te zijn door jongetjes van elf. Ik verwacht een spetterend slotstuk. Iets moois, iets over het leven in de psychiatrie, iets positiefs, iets goeds.

Anno 1990 werkt ze in een gevangenis. en aan het eind gaat een mij totaal onbekend personage dood. Zelfmoord. Einde boek.
Vol verwachting staar ik een kwartier naar de laatste pagina, tot ik me echt realiseer dat het uit is.

Als ik om half een eindelijk in bed lig bedenk ik me dat ik voortaan altijd eerst het einde van een boek ga lezen.

In het boek.

Gisteren. Ik werd lid van de bieb. Eindelijk weer. Met een mooie kortingspas wandel ik met tien boeken de deur uit. Ik ben afschuwelijk vroeg op de vereniging en bedacht me dat ik daar best op zolder een boek kon gaan lezen. Dus ik nestel me tegen de verwarming aan, in een heerlijke bank, met pakweg een liter of vijf aan thee. Ik hoef pas om zes uur open, dus ik heb nog drie heerlijke uren met mijn boek en de thee.

Als ik na een uur of wat ruw verstoord word door vriend M., die ook ergens op diezelfde zolder achter een pc blijkt te werken, schrik ik op uit de wereld van Marianne in 'Gek ben je zelf'.

- He ty, hoe gaat ie?

- 'Wattezr? Ja hoor,het gaat wel. Ze zijn alleen een beetje in de war. Want Joop heeft zelfmoord gepleegd.'

- ....


Ik geloof niet dat ie me helemaal begreep.

donderdag, oktober 30, 2003

Bereikbaar.

Ik ben op zoek naar een huis. Een ander, mooier, nieuwer huis. En vooral: een huis in een andere stad. Delft bijvoorbeeld. Alles om hier maar weg te komen.

Dus ben ik ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Met zo'n mooie internet site waar men wekelijks kan reageren. Zodat ik niet naar het stadhuis van Delft hoef om daar van die stomme krantjes met stomme formuliertjes op te gaan halen. Heel handig, want op zo'n site kan je alles makkelijk zien en wijzigen. Behalve je gegevens.

Dat ik een dochter heb, dat kan echt niet volgens Woonnet Haaglanden. Het aantal inwonders blijft: 2.
Dat ik eigenlijk in 1979 in plaats van in 1978 geboren ben (tikfoutje van mij) dat is niet te wijzigen.
Dus ik wil een mail sturen naar het bedrijf. De situatie uitleggen en om verandering van mijn gegevens vragen. Want anders heb ik straks eindelijk een huis en dan zegt men: "Nee mevrouw, volgens ons bent u in 1978 geboren en hebt u helemaal geen kinderen. Dat kan niet zomaar hoor, een kind hebben. En als de gegevens niet kloppen, sorry, maar dan krijgt u geen huis."

Ik die hele site afzoeken naar een mailto option. Nergens. Nada. Nix dus. En ook geen adressen.

Dat word dan dus maar een vals paspoort laten maken.

Dood.

'Er is een lijkwagen over de kop geslagen. Tijdens het ongeluk schoot de achteklep open en viel de lijkkist op straat.'

Zo werd ik wakker. Het zeven uur nieuws van Yorin Fm. Je zal er maar achter gereden hebben. Als ik dat lijk was geweest en ik had daar zo van bovenaf op neergekeken dan had ik ze verrot gescholden. Dat ik in de grond een beetje ga liggen decomposeren dat is tot daar aan toe, maar om met de verminking nu al daarvoor te beginnen, nee.

zondag, oktober 26, 2003

Onzindingesstukje.

Mijn huisarts is een druk bezet man. Zoals alle huisartsen. Dus kan ik er donder op zeggen dat als ik morgen bel rond een uur of half negen, dat hij dan 's middags geen tijd meer heeft. En dus ga ik mezelf onmenselijk vroeg mijn bed uit hijsen om naar het open spreekuur om half acht te gaan.

En dus zou ik nu eigenlijk in bed moeten liggen, lekker bij mijn warme kruikjes die nu al een half uurtje mijn bed aan het opwarmen zijn. Maar nee. Ik wil graag voorgelezen worden. Van een CD. Harry Potter and the Goblet of Fire. En de cd waarop dat hele boek staat (in mp3 vorm) kan alleen maar skippen per hoofdstuk. En ik was ergens halverwege gebleven. Dus nu zit ik in de woonkamer onnozele stukjes te typen, terwijl in de slaapkamer met mooi algemeen beschaafd Brits verteld wordt hoe Harry zijn eerste les verweer tegen de Zwarte Kunsten bijwoont.

Over een minuut of zeven mag ik naar bed.

Breinkraker.

Het mag nu echt wel eens een keer afgelopen zijn. Echt. Het duurt al te lang. Maanden en maanden. Het mag over zijn.

Halloooooo!!! Brein? Nu graag?

*zucht*

Ik doe mezelf denken aan puberteitsliefdes, crushes op gymleraressen, kwijlende jongens die achter het mooiste meisje van de klas aan lopen en zwijmelende meisjes die over de populairste jongens roddelen. Ik ben het schoolvoorbeeld van een verliefde puber. En ik ben daar al veeel te oud voor!

Inmiddels ben ik nu ruim een half jaar verliefd op S. En ik weet al vijfeneenhalve maand dat dat nooit iets gaat worden. En het blijft maar en het blijft maar. Op de meest onhandige momenten stuitert ze door mijn hoofd. Haar mooie zwarte haren, haar geur... *meer zucht* Ik zwijmel bij haar foto en droom weg bij liedjes die me doen denken aan haar. Lig in bed met vriendje en denk... aan haar.

En ik ben het zat. Niet dat een verliefdheidje op zijn tijd niet leuk is, maar dit wordt er te gek. Dus, brein, stoppen met dat puberale gedoe. Nu.

In de war.

Mij is ooit verteld dat computers de toekomst waren. Dat ze voor ons konden denken en meer van dat. Hoeveel sneller ze rekensommen konden maken en hoe makkelijk je je administratie erop kon bijhouden. De mijne is echter helemaal niet zo slim. En bovendien hevig in de war. Vanochtend riep zij in een groot blauw venster:

'Klok aangepast aan de zomertijd.'

Overigens wel met de tijd een uur teruggezet.

Draak vs. Muis.

Vannacht werd ik wakker van een raar geluid. Na enig onderzoek bleek mijn kater Draak een muis te hebben gevangen. Hier, in huis. Muislief wilde duidelijk niet gevangen en opgegeten worden, een het lawaai te horen wat hij/zij maakte. Draak wilde dat overigens ook niet, mijn verwoede pogingen ten spijt om hem te vangen en de muis afhandig te maken. Ik ben maar weer naar bed gegaan.

Toen ik vanochtend wakker werd lag daar: de muis.
Pontificaal midden op het kleed. Bloederig en levenloos. Terwijl ik de muis opruimde viel het me eigenlijk nog het meest op dat Draak er niet trots bij had gestaan, zo van 'kijk eens wat hier naar binnen wilde dringen en ik speciaal voor jou gevangen heb!'.

zaterdag, oktober 25, 2003

Zaterdagochtend vroeg.

Waarom is het niet mogelijk om mijn neus gewoon te amputeren en er dan een leuk lief siliconen neusje op te zetten? Ik hoef helemaal niet te ademen door een neus, ik kan nu ook al niet ademen door mijn neus. Daarbij heb ik de eeuwig optimistische gedachte dat mijn neus en luchtkanaal helemaal geen schade oploopt van het weken achtereen gebruiken van Otrivin, ook al zegt het pakje van wel. En dus moet de pijn en de jeuk en de gevoeligheid nu verdwijnen, anders wil ik een amputatie.

donderdag, oktober 23, 2003

Wat je al niet kan doen met een film.


What LoTR Character Are You?



Damn... wat moet ik neerzetten om een plaatje van legolas hier te krijgen???

Vraagje.

Ik weet geen bal van HTML. Of in ieder geval, niet veel. Vet, onderstrepen, linken, plaatjes en italic, dat kan ik nog wel. (daar heb ik dan ook een mooi lijstje van naast de pc liggen voor het geval dat). Strepen, dat was me niet geheel duidelijk. Strepen door tekst wel te verstaan. Dus ik reageer wat op medeloggers en vraag wat rond. Ik ben inmiddels een stuk wijzer. Maar nog niet wijs genoeg. Als er nog mensen zijn die ideeen hebben voor sites met van die mooie lijstjes wat ik allemaal aan en met HTML kan doen en hoe ik dat dan kan doen: let me know. Zelf lijstjes maken mag natuurlijk ook.

(Alweer een noot: ben ik nu niet veel te overmoedig dat ik daadwerkelijk verwacht dat men hier gaat reageren? Deze site betsaat nog maar zo kort dat ik niet eens met zekerheid kan zeggen of ik met regelmaal gelezen word. Maar: wie niet waagt wie niet wint.)

Ik kan ook niets simpel. (2)

En waar eindigd het altijd mee: ik, thuis, bank, Tv met in de reclame de pc.

Hoe doe ik dat toch?

Medetraumatisten.

Mijn vriendin en medelogster Puck plaatste naar aanleiding van dit stukje ook een postje. Ik las beide postjes. En moet het met beiden eens zijn. Trauma op trauma, die schoolmelk.

Ik, zeven jaar oud, in groep vier van de basisschool. Een Jenaplan school nogwel, dus die zouden meer gericht moeten zijn op de sociale en emotionele kant van kinderen. Maar niet waar het de melk betrof. Nu wil het zo dat ik melk haat. Nee, niet 'ik-vind-het-niet-lekker' of iets als 'ik-lust-het-niet-zo', nee, ik haat melk. Tenminste: koude melk. Van dat spul in een glas. Wat je op moet drinken enzo.

Mijn Jenaplan school had daar een beleid op gemaakt. Melk diende opgedonken te worden. Door iedereen. En hoe ik ook schreeuwde, onderhandelde, schopte en stampte, ik moest dat ook. Ik treuzelde en zette mijn melk dat stiekum op een kast onderweg naar het keukentje waar andere klasgenootjes hem vonden en altijd wist mijn juf dat de beker van mij was. Ik verzon smoezen, loog, keer op keer, verzon dat allergisch was voor melk, maar niemand geloofde het.

Ik heb nu melk in mijn koelkast. Gesteriliseerde. Dat wil zeggen: nog smeriger dan 'gewone' melk. Die staat daar puur en alleen om pannekoeken mee te bakken als mijn dochter komt. Ik kan geen melk meer zien. Gezond of niet, ik neem wel yoghurt. En mijn dochter overleeft het vast wel op appelsap.

Woedend.

Af en toe kan ik me verschrikkelijk boos maken. Zoals nu. Zojuist zag ik op een onbeduidend TV kanaal hoe een Amerikaans meisje van amper twaalf voor vier jaar naar een jeugdgevangenis werd weggevoerd. Jeugdgevangenis, niet een behandelinstituut of iets anders waar ze hulp kunnen geven. En waarom? Niet omdat ze bejaarden had beroofd, of mee had gedaan met een jeugdbende aan het slopen van een andere jeugdbende. Nee, omdat ze haar stiefvader die haar al tien jaar misbruikte had neergeschoten.

Geweld is niet goed te praten, en het neerschieten van mensen al helemaal niet. Maar ik kan me zo voorstellen dat als je in een land woont waar iedereen van achttien jaar en ouder for no good reason what so ever een pistool of geweer kan kopen en je hebt toevallig zo'n ding binnen hand bereik en je stiefvader die je sexueel misbruikt komt de kamer binnen lopen... laat ik zeggen dat ik het gevoel kan begrijpen. En dat daar straf op staat dat snap ik ook wel. Dat moet zelfs. Maar vier jaar in een gevangenis? Nee, daar leer je als kind echt van dat mensen te vertrouwen zijn. Dan weet je dat je in de toekomst maar beter weer iemand kan neerschieten als je problemen hebt in plaats van om hulp te vragen want er is toch niemand die helpt.

Niet dat we in dit land nu altijd zo geweldig werken, maar ik ben zo blij dat ik niet in Amerika woon.

Toch.

Wel hier bij mijn mooie "tja" reactie-button neerzetten dat je me leest, maar dan niet even zeggen wie je bent.

Flauw hoor.

Ik kan ook niets simpel.

Heb ik net besloten dat ik mijn ma-di-wo-do filmbon wel kan gebruiken om mijn avond door te gaan brengen in de plaatselijke bioscoop, kom ik er niet uit wat ik dan wil gaan kijken.

Film nr. 1: Pirates of the Caribbean, heb ik al gezien, wel leuk, met Johnny Deppe en Orlando Bloom enzo.
Film nr. 2: De Tweeling, die draait natuurlijk alleen om half vier dus daar ben ik te laat voor.
Film nr. 3: Phileine zegt sorry, hmmm, wil wel, maar dit is geen dag voor mij om naar een Nenderlandse film te gaan, veel te expliciet
Film nr. 4: Freddy vs. Jason, wil ik graag zien, maar vriendje ook, en dat is dan weer zo lullig voor hem.
Film nr. 5: Freaky Friday, geen idee of ik dat wat ga vinden, maar lijkt wel leuk.

En dan heeft de bioscoop nog een filmpje of dertien waar ik nog meer uit kan kiezen. Hebben ze dan totaal geen begrip voor mensen die problemen hebben met keuzes maken?!

Lichaam en Geest.

Mijn keel schreeuwde om water, vocht. Mijn neus wilde iets als een amputatie, of anders in ieder geval een hoge dosis Otrivin. Mijn lijf droomde van een massage met heerlijke dennenolie door een mooie vrouwelijke schone en ondertussen was mijn geest zo verwikkeld in het dilemma of ik nu wel of niet op zou staan dat het later en later werd en ik uiteindelijk maar besloot lekker in bed te blijven.

Inmiddels ben ik nog steeds een beetje ziek, loop neus en keelpijn, u kent dat vast wel. Niet ziek genoeg voor bed, niet lekker genoeg om daadwerkelijk wat te gaan doen. En dan hadden we ook nog dat gevoel. Dat rare, rondrommelende, wormachtige, zweet en hartkloppingen veroorzakende gevoel wat ergens diep in mijn binneste een holletje aan het maken is.

Ik twijfel of ik vanwege bovenstaande mijn plicht als sociaal burger kan verzaken. Moet ik niet trainen, om minder afgrijselijk te verliezen dan gisteren? Moet ik niet gezellig kletsen met vrienden, om de indruk te wekken dat ik een sociaal leven heb? Had ik niet moeten gaan werken, al was het maar om mezelf te bewijzen dat ik dat echt wel kan, een week achtereen op mijn werk verschijnen?

Momenteel is zijn mijn lijf en geest verliefd op de bank. Ik heb al zes afleveringen van Buffy gezien en al twee van Star Trek. En ik verveel me te pletter en voel me afgrijselijk alleen.

Toch maar even bij de vereniging langs dan? Of zou ik gewoon naar bed moeten en kijken of de wereld er morgen beter uitziet?

Spam.

Dat ik mail krijg van ongewenste bedrijven, daar ben ik aan gewend. Dat daar bedrijven tussenzitten die mij borstvergrotingen, extra leningen en zelfs viagra en penisvergrotingen aanbieden, het zij zo. Daar heb ik een programma'tje voor. Tegen virussen ook enzo. Heel handig. Dat sommige van dat soort reclamemakers dat soort programma'tjes weten te omzeilen dat wist ik al. Maar dat ik dan gebombardeerd ging worden met mail over hoe ik de belasting kan ontduiken als ik een koophuis in amerika heb, dat is nieuw voor me.

Ik heb inmiddels 37 mailtjes gehad. In de afgelopen twee dagen. Ik heb geblockt en geblacklist en weetikveel wat nog meer. Ik vraag me af hoeveel er nog gaan komen.


(Even geheel iets anders, de poolwedstrijd van gisteren hebben ik en mijn team glorieus verloren met 7-2... Maar het had vast erger gekund.)

Nooit tevreden.

Waarom schijnt de zon altijd zo naar binnen dat ik mijn TV niet meer kan zien? En als ik dan de lamellen dichtdoe, waarom baal ik dan dat het zo donker is in huis?

woensdag, oktober 22, 2003

Stress.

Over een half uur dien ik onderweg te zijn naar onze tweede onderline poolcompetitie wedstrijd van dit seizoen. Ik ben dood en doodsbang. Op TV maakt Tara het uit met Willow in een op video opgenomen aflevering van Buffy the Vampire Slayer. Afleiding zou me moeten helpen om rustiger te worden. Hetenige wat het tot dusver doet is dat ik me afvraag of ik ooit een vriendin zou kunnen krijgen, waarom ik toch zo hopeloos verliefd blijf op S. en dat ik me net iets te goed in leef in hoe het voelt als je partner net bij je weg is. Nog vijfentwintig minuten. Duimt u voor me?

dinsdag, oktober 21, 2003

Men zoekt en vind... iets geheel anders.

Ik zocht leuke plaatjes voor mijn dochter van de troetelbeertjes, ook wel CareBears genoemd. Via een simpele zoekopdracht in altavista vond ik dit. En nog veel meer van hetzelfde. Troetelbeertjes doodschieten, de 'Evil Bears' afmaken, ze achterna zitten en dan alweer, afschieten. Ik vraag me af hoe verveeld je moet zijn om Quake met troetelbeertjes te gaan ontwerpen.

Geen Geld.

Vermijding is de basis van de oplossing voor elke verslaving. Geen sigaretten meer in huis als je wilt stoppen met roken, geen drank in de buurt als je minder wilt drinken en niet de stad in als je een gat in je hand hebt. Maar soms zijn er gewoon onvermijdelijke dingen die moeten gebeuren.

Zo had ik mijn vriendin Puck als lang lang geleden voor haar veraardag een tas beloofd. En nu was er eindelijk geld en wilde ik de tas gaan kopen. Een zoektocht door de beschikbare winkels leverde weliswaar niet de tas op waar ze om had gevraagd maar ik denk toch een goede tweede. Ik sta de tas af te rekenen en zie een geweldig lieve portemonnee. Echt leuk. Zwart met rood, met kettingkje eraan en doodshoofdje. En schattig meisje erop wat heerlijk depressief kijkt en op de achterkant 'Ruby Gloom'. Geweldig. En 8,95. En onnodig, want ik heb al een prima portemonnee. Ik kijk en twijfel en kijk nog een keer. Pas en meet (zouden al mijn pasjes er wel inpassen?) en de winkeljuffrouw meldt mij dat ik hem altijd mag terugbrengen als het niet past. Ik koop.

Als ik naar de auto loop bedenk ik me dat ik gisteren niet ben wezen poolen en dus geld heb bespaard. Dat ik een kutdag heb en best wat liefs voor mezelf verdien. Dat ik morgen dan niet ga trainen, dan spaar ik weer wat uit. Dat ik... feitelijk alleen maar smoezen verzin om mijn gedrag goed te praten. 'Het is maar 8,95' 'Maar hij is zo leuk...'

Halvewege de leuke-kousen-en-panty's winkel op de hoek betrap ik mezelf op het willen gaan kopen van visnet pantykousen. Ik haast mezelf naar de auto en bedenk me dat ik voorlopig niet meer in de stad moet komen. Vermijden.

Maar ik heb nu wel een geweldige coole portemonnee.

Spelende vrouw wat heeft u niet geleerd?

Eerlijk zijn.
Ik had waarachtig de moed niet om mijn werk te vertellen dat ik was ingestort en mezelf half huilend naar huis heb moeten rijden. En dus heb ik bij deze mijn pols gekneusd.

Nou moet ik verdomme als ik nog langs wil van de week stom verband en een mitella gaan regelen...


Noot: Hoe verstandig is het om bovenstaande hier neer te zetten? Als ik mijn arm gekneusd heb kan ik dan nog wel typen? Enig research leert mij: jawel, dus dat dit hier staat is geen wonder. Volgend probleem: hoeveel mensen van mijn werk lezen mijn log? Binnen hoeveel tijd gaat deze leugen uitkomen? Ik denk weinig, dus dat zal wel mee vallen. Nog een bijkomend iets: ik had mezelf beloofd eerlijker te zijn. En dat lukte zo goed... Is bang zijn voor afwijzing omdat ik niet durfde te vertellen dat ik min of meer ingestort ben een leugen waard? En in hoeverre kan je dit nog een leugentje om bestwil noemen?

De zinloosheid van het leven.

Ik zou hier kunnen beschrijven hoe waardeloos mij dag was. Of liever nog steeds is. Maar gezien het feit dat dat het gevoel van wanhoop wat binnenin mij welig tiert waarschijnlijk alleen nog maar zou aanwakkeren en ik niet denk dat ik daarop zit te wachten omdat ik mij al verschrikkelijk en leeg en rot en k*t genoeg voel laat ik dat dus maar achterwege.

Ik hoop dat uw dag beter is.

maandag, oktober 20, 2003

Jeugdsentiment.

Zou ik de enige zijn die in wachtkamers van dokters en therapeuten uit de leesmap altijd de Tina pak? De Duck daar heb ik een abbonnement op, dus die ken ik al, in Weekend en Story en aanverwante zaken heb ik geen intresse, van Panorama en vergelijkbare rotzooi word ik misselijk en van Margrieten wil ik kransen vlechten dan wel mijn moeder ombrengen omdat ze me daaraan doen denken. De Tina dus.

Alhoewel ik wel moet zeggen dat ie leuker was toen ik nog 11 jaar oud was.

Spelende vrouw wat heeft u nu geleerd?

Dat ik niet meer zoveel dingen op een dag moet plannen.
Dat ik, als er zoveel dingen onverhoopt toch op een dag terecht komen, wat dingen moet afzeggen.
Dat ik rust moet inplannen?

Eigenlijk vind ik dat ik er gewoon tegen zou moeten kunnen. Maar dat mag ik niet denken van mn peut.

Mijn dag.

Opstaan. (7u)

In de auto. Naar gesprek bij nieuwe psych. File. (8u)

Lang zitten in de achtkamer bij psych. Zoetjes in de thee laten vallen.
Doosje onbruikbaar en nergens zoetjes in de buurt. Thee met suiker dus. (9u)

Gesprek bij psych. Niets nuttigs, maar desondanks vrij boeiend tijdverdrijf. (10u)

Weer in auto. Geen parkeerplaats. Tien minuten lopen naar therapie. (10.30u)

Wachten op het tweede blok. Doodop jezelf naar de keuken slepen voor bouillon. (10.45u)

Borderlinevoorlichting. Irrititatie. Ik-weet-het-allemaal-al-syndroom.
Ik uit mijn gevoel en niemand is kwaad maar wil desalniettemin wegrennen. (11u)

Weer tien minuten lopen naar auto. Naar werk. (12.15u)

Halve stad door om parkeerplaats te vinden. Lopen naar werk. (12.30u)

Uitrusten en de stress van anderhalf uur irritatie op therapie verwerken. Naar huis willen. (13u)

Gesprekje met begeleidster L. op werk, wel/niet naar huis, wel/geen pilletjes om rustiger te worden. (13.15u)

Met roze pilletjes toch nog wat werk verzet. Haasten om op tijd bij psych nr. 2 te komen. (15u)

Moeilijk gesprek bij psych nr. 2. File onderweg naar huis. (16u)


Nu: Moe, dood, gestressed, bang, alleen, eenzaam, nix op tv, geen zin in lezen en te veel gegeten.
En een aan extremen grenzende behoefte om verschrikkelijk geknuffelt te worden, maar natuurlijk zie ik vriendje pas woensdag weer.

Ik denk dat ik maar naar bed ga.

Zat.

Brlllm.

Grmbl.

Bleh.

Potverg*dververdoriedammit!

Ik ben het zat.

Ik heb geen zin meer.


Vanavond zit ik voor de tv en doe ik nix

zondag, oktober 19, 2003

Zelfbeheersing?

Eten blijft een hekel punt. Zoals eerder vermeld was zaterdag de verjaardag van mijn dochter. Vrijdag ging ik al in de fout, maakte heerlijke aardappeltjes en marineerde kipjes voor vriendje en dochterlief en omdat vriendje op bed lag at ik de hele pan leeg. Dat was geen honger meer, dat was zes weken geen vlees eten inhalen. Ik strafte mijzelf voor mijn gebrek aan doorzettingsvermogen door te bedenken dat ik dan maar 50 buikspieroefeningen moest doen en de volgende dag zeker niets meer te eten. Helaas.

De volgende dag gingen wij boodschappen doen. En was er taart, en chips, en tompoezen (hoe schrijft men dat?) en snoep. Dus bedacht ik dat ik dan in ieder geval als alles op was, zijnde vandaag dus of dat in ieder geval morgen, weer met mijn dieet zou beginnen. Mijn weegschaal, een ding dat iedere dag iets anders aangeeft en waar ik stapelgek van word, meldde mij aan het einde van de dag een kilo meer dan vrijdag.

Vandaag had ik opnieuw honger. En at. En stond stampvoetend naast vriendje omdat hij glimlachend toekeek hoe ik paniekerig aan het doen was vanwege het eten van een zakje borrelnootjes. Hij snapt het niet. Hij wil ook al geen elektronische weegschaal sponsoren. Ik neem me opnieuw voor om morgen verder te gaan met mijn dieet.

En toch.. Ergens in mijn achterhoofd weet ik wel dat ietsje meer eten helemaal geen probleem hoeft te zijn. Dat 65, zelfs 68 kilo wegen helemaal geen probleem hoeft te zijn. En dat ik, voor mijn doen, al een ongeloofelijke mate van zelfbeheersing heb getoond door zes weken op dieet te zijn. Maar ik wil afvallen! Dunner, mooier, slanker en vooral: minder zwaar.

En ik moet niet meer proberen om mijn vriendje dit soort zaken te laten begrijpen.

Meneer de verzekering, vergoed u dat?

- 'Weet je dat je daar vergoeding voor kunt aanvragen?'

- Serieus?

- 'Ja. Als je aantoont dat er psychisch leed is en je psych dat op een briefje wil schrijven dan kan je ze gratis laten verkleinen'



Ik moet toch 'ns met mijn behandelaar gaan praten.

Biologie.

Ik ben geloof ik de enige vrouw met cup B. die haar borsten graag zou zien slinken tot een min A. formaat. Althans, als ik mijn vriendinnnen mag geloven wel. Niet dat ik helemaal geen borsten meer wil, enige vorm van vrouwelijkheid vind ik wel prettig. Maar ik vind ze gewoon vervelend. Dat hangt en hangt maar, moet in een BH en hobbelt op en neer als je een poging gaat doen tot paardrijden of traplopen. Ik vind het ondingen. Waarom zijn mensen niet gewoon zoals dieren, honden bijvoorbeeld, die pas vergrote tepels krijgen op het moment dat ze halverwege hun zwangerschap zijn en die dan weer braaf slinken als de zoogtijd weer voorbij is? Dat zou je shirt uittrekken wanneer het heel warm is in de zomer ook weer acceptabel maken als je als meisje de elf bent gepasseerd.

Crematie.

Your Personal Day of Death is...
Tuesday, September 26, 2034

Waarom leef ik korter dan haar? Ik leef ook korter als ik mijn leven in 'normal' mode doorbreng. Daarentegen leeft mijn vriendje volgens deze sterfdagklok weer twaalf jaar korter dan ik.

Ik heb maar alvast een testament gemaakt. Just in case.

Overigens.

Ben ik er nu achtergekomen dat mijn vrienden het heel goed voor elkaar kunnen krijgen om op het allerlaatste moment af te bellen, de verjaardag van mijn dochter geheel te vergeten, zich extreem te verslapen en mij met extreme stress thuis te laten zitten terwijl dochterlief meer en meer video's van geliefde dino platvoet wil zien, terwijl ze de video van pippi langkous laat liggen die ik met liefde voor haar had gekocht en waarvoor ik een kwartier in een veel te hete kruidvat in de rij heb gestaan.

Maar ik heb het overleefd. En dochterlief vond het leuk. Haar enige reactie was: 'Ik wil volgend jaar nog meer cadeautjes'...

Schoonmaakrooster.

De verjaardag van mijn dochter was geen groot succes maar zorgde desalniettemin voor veel rommel. Omdat ik af en toe allergisch ben voor troep, zeker als het borden (met friet en saus), kopjes (met cup-a-soup) en glazen (met smerige roze fernandes) betreft, was ik gister, ondanks een gebrek aan energie al aan het opruimen. Omdat er gisteren avond weinig tijd was en we pas laat in de nacht thuis waren besloot ik mijn vriendje deze nobele taak te laten uitvoeren.

Vanochtend rond twaalf uur werd ik wakker. Rond een uur maakte ik vriendje wakker. Ik slaagde erin om me niet dood te ergeren aan de rotzooi door te gaan douchen en een heel suf boek tot mij te nemen om de zooi te negeren. Ik herinnerde vriendje tot twee keer toe. Hij begon met opruimen. Wilde even roken na een kwartier, wat ik, in al mijn goedheid, toestond omdat in ieder gavel de vaatwasser nu gevuld was en de keuken schoon. Halverwege de was ophangen weer een sjekkie, en een boek. Ik begon met het opruimen van de schone was. Maakte de tafel schoon. Zocht schone dekbedovertrekken uit. Ging weer zitten.

Inmiddels is ongeveer twee derde van het huis opgeruimd. Vriendje moet nog de was ophangen en het bed verschonen. Ik ben doodop omdat ik ook nog wat kleren heb gestreken en vond dat mijn jurken best geordend in de kast mochten hangen.

Als we samenwonen wil ik een schoonmaakrooster, een vaste dag en dan alles in vier uur tijd af. Door hem wel te verstaan. Of ben ik nu erg veeleisend?

zaterdag, oktober 18, 2003

I'm Bored.

CMyDocumentsMyPicturesMarkRydenuncleblack.jpg
You are "Uncle Black"


Which Mark Ryden Painting Are You?
brought to you by Quizilla

This seems kinda cool..

Goth Chick
Goth Chick. You love chick bands and probably hate
some men. Did you chose Jack off Jill and Alien
sex fiend? Thought so.


Goth quiz... a good one
brought to you by Quizilla

God.... I think I'm gonna do the quiz again...

Black Goth
You Are A Black Goth. You Are Evil And Only Depend
On Your Self.


What Color Goth Are You?
brought to you by Quizilla

Hoe komt iedereen er toch altijd bij dat ik lief ben...?

whipcunt
You are whipcunt!You are sassy and careless.Most
people think you're a bitch but obviously you
don't give a shit what other people think of
you.You're certainly not afraid to kick some
ass..A true bad ass..Good for you!


Which Gothic Powerpuff Girl Are You?
brought to you by Quizilla

En toch ben ik ergens best wel aardig hoor. Dat kan ik. Echt.

Goth
Goth


What Kind of Goth Are You?
brought to you by Quizilla

Misschien doe ik gewoon de verkeerde testen... Zo goth ben ik toch ook weer niet?

Did I mention I'm dead?
You are Grace.


Which of my 'Living Dead Dolls' are you?
brought to you by Quizilla


En ik ben dood... Ach, ze kijkt zo lief...

White*Contacts
You are Evil White Contacts! You keep to yourself a
lot and love the dark side.


What Gothic Cosmetic Are You?
brought to you by Quizilla

Echt... Waarom deed ik dit ook al weer? Ik ben contactlenzen? Wie heeft deze testen eigenlijk bedacht?!

vrijdag, oktober 17, 2003

Vroege ochtend perikelen.

Wist u dat de ochtend het stomste moment is om te bedenken dat je je nagels wel nagellak-vrij kunt maken? Dat nagellak remover het stompzinnigste en bovendien afgrijselijk ruikendste spul van deze hele aardbol is? Dat Kukident 'kleefpasta voor gebitsprothesen' verschrikkelijk smerig smaakt en dat je dat niet weg krijgt met yoghurt? Dat katten die 's nachts op je schone rok gaan liggen voor allerlei mooie haartjes zorgen op eerder genoemde rok waardoor ik hem nu niet aankan?

Positief iets: de thee die ik over de rok heengooide die ik ter vervanging aantrok ging er heel makkelijk uit met een beetje warm water.

Gelukkig heb ik nooit een ochtend humeur.


Ik ben wakker.

Zou het mogelijk kunnen zijn om door pure wilskracht mijn wekker op te laten houden met zo'n verschrikkelijke herrie te maken?

donderdag, oktober 16, 2003

Dom blondje?

Onder mijn geverfde haar ben ik blond. Niet zo heel erg, maar blijkbaar blonder dan ik dacht. Ik zoek een gedragstherapeut, op internet. Eentje die gespecialiseerd is in Cognitieve Gedragstherapie en ervaring heeft met lichamelijke klachten. Ik kijk op de site van de Vereniging voor Gedragstherapie. En vind daar en lijst met namen. En adressen.

Dhr. Bla, Blastraat 11, Amsterdam
Dhr. Tuut, Tuutstraat 22, Amsterdam
Mevr. Drs. Zemel, Zemelstraat 33, Amsterdam


Ik heb de hele site afgezocht maar of ik zie iets heel erg over het hoofd of er bestaan geen gedragstherapeuten buiten Amsterdam. Maar dat laatste lijkt me niet waarschijnlijk. Dus moet wel ik heel erg blond zijn.

Als de kat van huis is...

Ik heb drie katten, en een achterdeur naar de tuin. Al sinds lang lang lange tijd wilde ik een katteluikje. Van de zomer was het eindelijk zover en bouwde mijn vriendje in de deur het begeerde luikje. Mijn twee oudste katten (Myrana en Driagone) vonden het een raar, eng ding. De jongste vond het boeiend maar snapte het niet. Het magneetje maakte het deurtje zwaar en ze zaten nog steeds voor het raam te miauwen als ze erin wilden. Dus sloopte ik het magneetje eruit. Mijn lieve nieuwe jonge katje wat ik net een maand of twee had vond het geweldig en liep in en uit. kwam alleen maar htuis om te eten en te slapen. Natuurlijk als het regende zat hij nog steeds voor het dichtsbijzijnde raam want omlopen was dan echt te ver, maar wat gaf het. De jongste (Spot) is nu al ruim twee maanden vermist. Ik hang briefjes op en meld hem aan bij Amivedi, het vermiste huisdieren punt. Hij blijkt niet aangereden of dood en niet gevonden. Wij wachten af.

Het rare is: sinds Spot weg is hebben alle buurtkatten het luikje ontdekt. En heb ik minstens een half uur per dag minstens een van de buurkatten op bezoek. Ik snap het niet. Die hebben toch ook een huis? En waarom komen zij hier wel en mijn geliefd Spotje niet...?

Drukte.

Mijn dochter is morgen jarig. Zaterdag geven we een feestje. Nu had ik al gemeld dat ik niet van verjaardagen hou, niet van de mijne en ook niet zo van die van anderen. Ik ben als de dood dat er uiteindelijk niemand komt opdagen. En natuurlijk hebben er al mensen laten weten dat ze geen tijd hebben. Twee vrienden hebben iets anders te doen, weer een andere moet werken en mijn beste vriendin en haar vriend hebben ook al plannen. Ik reken me suf met een lijstje nast me en vraag me af hoeveel mensen er wel gaan komen en met hoeveel mensen het vol zal lijken hier in huis. Als ik nu meer slingers ophang en wat stoelen verplaats ziet het er dan sneller vol uit?

Ergens heb ik het gevoel dat het mijn dochter weinig uitmaakt, zolang ze maar minimaal een prinsessenknufel, boek of verkleedset krijgt. Waarom doe ik er dan zo moeilijk over?

Verbaasd.

Maar ondanks mijn extreme moeheid en geen zin heb ik toch een mega gezellige avond gehad. Hoe doe ik dat toch, steeds weer opkrabbelen uit dat dal? En waarom kan ik dat niet gewoon op commando?

Stressbestendig?

Ik was moe. Doodop. Ging dinsdag te laat weg uit delft en heb de hele nacht wakker gelegen. Vanochtend vroeg op en aangekomen bij therapie bleek het tweede blok uit te vallen. Nu vind ik dat ik best stressbestendig mag zijn. Vind van mezelf dat ik dat ook wel ben, tot op zeker hoogte. maar als ik ergens niet tegen kan... juist: het onverwachte. Mijn hele planning in de war. En ik vol stress. En niet dat dat op zich nou het ergste vind, wat me het meest irriteerd is dat ik er niet tegen kan. Want ik vind dat ik daar tegen zou moeten kunnen. Onverwachte wendingen aan je leven maken dat juist interessant, toch?

woensdag, oktober 15, 2003

Vervreemding.

Zojuist heb ik gekeken naar 'De grootste leugens van Nederland', gisteren uitgezonden door SBS en door mij opgenomen. Ergens halverwege zat ik. Ik ben zowaar wel tevreden over hoe SBS me in beeld heeft gebracht. Er zat een psycholoog in en een leuk muziekje erachter. Mijn haar zat niet stom en ik stotterde nauwelijks. Ze hebben de juiste dingen eruit geknipt en me geen stomme dingen laten zeggen of dingen aan elkaar geplakt op rare manieren. Ik heb geprobeerd duidelijk uit te leggen wat pathologisch liegen inhoud en volgens mij is de boodschap wel overgekomen.

Er is maar een ding. Waarom praat ik zo raar? Ik klinkt helemaal niet als mezelf. En ik zie er op TV ook heel anders uit als in de spiegel. Zou dat bij iedereen zo zijn of ben ik nu van mezelf vervreemd?

zondag, oktober 12, 2003

Stilte voor de storm?

Morgen begin ik voor het eerst sinds een jaar weer met therapie. Drie halve dagen in de week. Borderline training. En ik ben nog niet eens zwaar gestressed en op van de zenuwen enzo. Het ontbreken van zenuwen zou bijna een reden zijn om te gaan stressen...

Dinsdag.

Om half negen op SBS word ik uitgezonden. Tussen allerlei bekende Nederlanders en anderen in zit ik. Nu ja, van de tien minuten film die er geschoten is ben ik misschien een minuut of twee te zien. Ik vraag me af wat SBS ervan gaat maken. Ga ik straks herkend worden op straat? Kan ik niet meer door de buurtsuper heen zonder gefluister op de achtergrond? Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Ach, woensdag is het allemaal voorbij.

Tussen twee vuren.

Ik heb een vriend, laten we zeggen T. En ik heb een vriend, laten we zeggen R. En ik heb mijn vereniging in Delft. En ik deed daar tappen, afgelopen vrijdag.

Mijn vriend T. en ik werden in paniek gebeld: "Help ons, alsjeblieft, wij hebben niemand, we kunnen niet open als er geen bar mensen zijn, willen jullie asje asjeblieeeft tappen, je krijgt winegums als beloning maar willen jullie pleease...." Na enig nadenken zeiden wij ja. Eenmaal daar aangekomen bleek dat ik voor de verandering weer eens niet in staat was tot normaal functioneren. De bar inruimen dat ging nog wel, toen was het nog leeg en stil. Maar toen de mensen kwamen had ik plots last van datgene waar ik zo een keer in de paar maanden last van heb: afgrijselijke angst voor iederen en mensen in het bijzonder. Van dat tappen kwam dus niets.
Ik uitleggen en praten en al mijn vrienden en kennissen heel begripvol. (Dat is op zichzelf al iets wat gewoon het vermelden waard zou zijn) Maar ik voelde me rot, k*t, wilde wat doen, vond dat ik wat zou moeten doen en het ging niet. Ik huilde uit en knuffelde en voelde me rond een uur of een iets beter.

Dus ik weer naar de bar en helpen. Aldaar was vriend R. Die was voor mij ingesprongen achter de bar, wilde eigenlijk naar huis maar was gevraagd en had ja gezegd. En was daardoor misschien een beetje kribbig. U moet zich voorstellen, zo rond een uur of een, twee is het erg druk voor de bar en loop je je benen uit het lijf. En R. meldde mij dat hij het niet zo fijn vond dat ik er niet was. Waar hij op zich alle recht toe had. Want ik was er ook niet. Al wist hij de reden niet en deed ik verschrikkelijk mijn best, maar dat kon hij niet zien. Het resultaat: ik voelde me nog rotter.

Ten eerste was er onbegrip: ik was op het laatste moment gevraagd, ik heb zelden last van extreme angst voor mensen op de vereniging dus dat viel niet te voorspellen, hij wist niet hoe ik me voelde. Ten tweede: hij had gelijk. Ik was er niet en ik voelde me daar zelf erg rot over. En als iemand gelijk heeft.... dan doet dat pijn. Tenminste, bij mij. Op dat moment wel in ieder geval.
Dus ik weer achter de bar weg, naar boven. Weer knuffels en uithuilen. Vriend T. komt naar boven en biedt knuffels en vraagt wat er is. Ik murmel en snuf en zeg iets als: "R. vind dat ik mijn best niet doe..." R. vond dat helemaal niet, laat dat even duidelijk zijn, maar zo voelde het. Nog voor ik mijn zin af kan maken rent T. echter boos naar beneden, naar R. toe. Waar T. achter de bar duikt en R. vol op zn gezicht slaat. Omdat R. (volgens T.) "een klootzak is die niet begrijpt waar het over gaat en geen opmerkingen over Ty moet maken als hij niet weet waar het over gaat en..."

T. krijgt op zijn donder van de portiers. Ik loop, trillend van de angst die er al was en die die er nu bij is, met R. mee. Hij heeft niets. Een buil die blauw gaat worden waarschijnlijk en hij is een hoop geschrokken, maar verder is hij helemaal ok.
T. is mijn vriend, R. is mijn vriend. Ik ken T. veel langer en beter dan R. en weet dat hij soms wat buiten proportie kwaad kan worden om wat onduidelijke redenen. Maar R. is ook mijn vriend. En hij bedoelde het niet kwaad. En ergens had hij gewoon gelijk...

Uieindelijk vertrek ik met T. en breng hem thuis, ziedend van woede. Als ik uiteindelijk in bed lig raak ik volkomen de draad kwijt in de hoeveelheid gevoelens die door me heen gaan. En ergens, heel diep van binnen, doet de gedachte dat T. geslagen heeft om mij me ook goed. Op een wat bizarre manier geeft het wel aan dat hij om me geeft.

vrijdag, oktober 10, 2003

Op van de zenuwen en doodsbang.

Zou het heel erg onbeleeft zijn om de deur gewoon niet open te doen als die verslaggevers hier voor de deur staan?

Help?!

Zometeen komt Sbs. Filmen. Mij. In een programma over liegen. Ik ben doodzenuwachtig en loop rond als een kip zonder kop. Waarom heb ik ook alweer ooit ja gezegd.....

En alweer een toch...

Mijn vriendje was ook mee naar het toneelstuk, dat vond ik heel gaaf. Terwijl ik daar zo stond naast mn ex op die vensterbank en we een paar herinneringen ophaalden aan de kinder peuter dreumes tijd van onze dochter voelde ik iets van nostalgie. Mijn huidige vriendje is geweldig, lief en zeer knuffelbaar. Maar mijn ex was erbij. Bij de geboorte, bij de eerste stapjes, bij de eerste woordjes, bij het leven van mijn dochter.

Conclusie: ik wil kindjes met mijn vriendje. Nu.

Acteertalenten.

'Welkom in het grote donkere bos', zei de juf. Alle ouders stonden over elkaar heen te kijken, niemand had de moeite genomen om stoeltjes neer te zetten. Mijn ex en ik hadden ons samen op de rand van de vensterbank gewurmt en zijn vriendje stond met digi-camera vooraan gepropt. Er stond een mini podium in het midden met papieren takken en bladeren en alle kinderen zaten en stonden en sprongen daar rechts van op en neer om naar hun ouders te zwaaien tot ze op moesten.

De wespen in het donkere bos zongen een liedje, Roodkapje bracht oma koekjes, de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje wilde niet boos worden op het podium en van de hard werkende dwergen (veel meer dan zeven) vielen de mutsjes steeds af. Mijn dochter was Grietje. Ze had heel hard geoefend. Toen ik belde wilde ze alleen vertellen dat 'ik een stokje moet geven'. Ze deed het geweldig. Rende weg voor de boze heks en gaf Hans het stokje om door de tralies te steken. Praatte in de microfoon. Struikelde niet.

Ik kan me niet herinneren dat wij dat ooit deden, vroeger op school. Wat een beschamende gebeurtenis moet dan zijn geweest dan. Of vind je dat als kind niet erg als iedereen om je lacht. Daar kunnen wij dan nog wat van leren. Aan de andere kant: ze waren ook erg leuk. Ik heb in tijden niet meer zo gelachen.

woensdag, oktober 08, 2003

Wake-up call (2)

In het kader van de vorige wake-up call verstuurde ik een boos mailtje naar de werkgroep om te vragen wie mij dan in hemelsnaam had wakker gebeld.

Vandaag kreeg ik een mailje terug van A.


Re: Wake-up call
>
>
Ik.
>
Je moest frigideen.
>
A.


Ik onderdruk neigingen om opnieuw heel erg boos te worden.

In het kader van...

Trots zijn op mezelf en goede dingen tegen mezelf zeggen: ik ben gestopt met de laxeerpilletjes. Ik had de hele dag buikpijn.

Ze zouden op die doosjes moeten zetten dat je daar alleen nog maar meer buikpijn van krijgt.

Competitiedrang?

Ik heb gisteren mijn aller eerste poolwedstrijd gespeeld. Niet alleen van het seizoen, maar ook van mijn leven. Wij, het team, hebben met 7-2 gewonnen. Geweldig. Heerlijk. Gewoon algeheel fantastisch.

Ik was 's middags op mijn werk al doodzenuwachtig en zwaar gestressed en aan de stress verlagende roze pilletjes. Nu, pak em beet een kleine 24u later ben ik nog steeds gestressed en ik kom er maar niet achter waarom.

dinsdag, oktober 07, 2003

Wit, witter, witst.

Zinkzalf. Kent u dat? Is een heel handig iets. Ik heb namelijk jeuk. En rood, en irritatie enzo. Nu heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen dat zinkzalf bijna overal tegen helpt. Dat vond het huidje van mn dochter ook dus dan mag het bij mij ook helpen.

Ik snap nu waarom er bij kinderen luiers om de met zinkzalf te behandelen delen van het lichaam gaan. Alles is wit, shirt, rok, dat spul is er niet uit te krijgen.
Maar de jeuk is weg.

maandag, oktober 06, 2003

Ja.. Nee.. JA! ... Twijfel...

Ik ga iedere twee weken paardrijden met mijn ex vriendje. Ik doe al een aantal jaartjes aan wat hobbelen op pony's maar was gestopt vanwege Moe, Ziek enzo. En toen mijn ex (die toen mijn vriendje nog was) wilde gaan paardrijden en vroeg: 'ga je mee?' zei ik: 'ok'. En nu gaan we dus al bijna een jaar lang rijden, hij elke week, en ik een keer in de twee weken. Hij betaald de helft van de lessen, maar dan nog kan ik meer niet betalen. Om de week bel ik hem of hij mij ergens op de maandag op en dan ga ik hem halen om te gaan paardhobbelen. En dat is leuk. Vermoeiend, doodmoemakend, maar leuk.

En dus belde ik vanmiddag naar bedrijf P. Eerst was meneer lunchen (zomaar! als ik bel! hoe durft ie!), hij belde niet terug, en dus belde ik maar weer. En toen kreeg ik het droevige nieuws te horen: hij gaat niet.

Nu is het natuurlijk zo dat ik best zonder hem kan gaan paardrijden. Ik ben tenslotte degene met de auto. En laten we wel wezen, ik ben ook degene met de ervaring en weet best zelf hoe dat allemaal moet dat zadel enzo erop doen. Maar hij is degene met het geld. En al het mijne is op. Maar ik wil zo graag... Maar het geld is op... Maar mijn spaarpot dan? maar dan moet ik alleen... Maar ik wil zo graag... Maar het regent...

Ik ben nog steeds thuis. De les begint om zeven uur. Ik vrees het ergste


Joepie!

Ik ben al vier kilo afgevallen!

Ik ben de hele dag ziek en zwak en misselijk en droom van vlees en eten en vraag me af wanneer de dag komt dat ik echt ga flauwvallen op mijn werk, maar daar zeuren we niet over.

Ik zeur niet.

Mijn vriendje vind dat ik zeur omdat ik zo een keer per dag laat weten dat ik me ziek voel. Dat ik buikpijn heb, misselijk ben, me flauw voel of gewoon mijn algehele malaise laat blijken. Ik vind dat het allemaal best meevalt omdat ik me veel vaker dan een keer per dag ziek voel.

zaterdag, oktober 04, 2003

Voor de duidelijkheid

De frigidee is de werkgroep die bij mij op de vereniging de vrijdagdisco organiseert. Frigideën beterkent derhalve: de hele nacht aanwezig zijn en orde houden, de zaal inruimen om een uur of negen, de zooi van de bezoekers opruimen om een uur of vijf en vooral: weinig slaap.

Wake-up call

Welke driedubbeldoorgedraaide idioot haalde het vannacht in zijn hoofd om me tot vijf keer toe wakker te bellen tussen twaalf en twee uur 's nachts terwijl ik braaf om negen uur in bed lag omdat dochterlief om acht uur in de ochtend aan mijn bed ging staan?!?!

Toen ik zwaar geiriteerd uit bed sprong de vijfde keer was ik te laat om op te nemen en kon niemand uitschelden. Vandaar dat ik hier even mijn gal ga spugen. Wat ik had willen zeggen ging ongeveer zo:

"Als ik jullie tot drie keer toe mail om te vertellen dat ik in Nikki-weekenden niet kan frigideën en dat dat iedere twee weken is en als jullie me dan alsnog indelen om te komen frigideën in zo'n weekend en ik wéér mail om te vertellen dat ik dan NIET KAN dan verwacht ik niet om als ik dan eindelijk slaap om zodoende uitgeslapen de volgende ochtend met mijn dochter op te staan tot vijf keer toe WAKKER GEBELD te worden omdat jullie geen mail kunnen lezen!!!!!"

Soms vind ik het jammer dat mijn telefoon na vijf keer rinkelen over gaat op voicemail.

donderdag, oktober 02, 2003

Verjaardagen....

Mijn kleine meisje wordt al vijf. Over twee weken. En aan mij is de eer gevallen om dit jaar haar verjaardag te gaan organiseren. Dat doen mijn ex en ik ieder jaar om de beurt. een beetje wazig systeem, gezien het feit dat de hele familie (ven hem) niet naar mij wil komen en dus alsnog daarheen komt voor haar verjaardag en het er dus eigenlijk twee zijn, maar goed. En ik hou niet van verjaardagen. Niet van de mijne, maar ook niet zo van verjaardagen in het algemeen. En als ik helemaal ergens niet van hou dan is het van mensen uitnodigen. Stel je voor dat ze nee zeggen....

Ik ben dus als de dood dat er helemaal niemand komt. Maar ja, ik moet toch mensen gaan vragen. En achter de ja-zeggers aanbellen, anders vergeten ze het, ik ken mijn vrienden langer dan vandaag. En dat zie ik helemaal niet zitten. Ik ben nog in dubio of ik mijn vriend ga vragen om wat mensen te bellen. Of ik ga mailen, of ga smsen (dat laatste word wel duur dan...), of kaartjes ga maken en dan ga versturen. Dat zoiets simpels als een verjaardag zo'n ramp kan zijn. Al liep mijn eigen verjaardag zowaar dit jaar uit op iets wat nog best wel gezellig was.

Maar ja, toen had mijn vriend dan ook mensen gebeld...

Druk druk druk

Werk, vergadering, poolen, trainen, meer werk, vereniging, vroeg op, te weinig slaap, hulp die komt schoonmaken en weer poolen en weer werk en nog meer vergaderen. ik ben nog geen avond thuis geweest deze week en ik ben het ZAT.

En nu wil ik de hele avond voor de tv hangen en helemaal niets doen. Dat is toch niet zo veel gevraagd? Toch?
En dan is er natuurlijk helemaal nix op tv.... Aargh!!!

woensdag, oktober 01, 2003

Echte Liefde

Mijn vriendje heeft iets nieuws bedacht om me weer aan het eten te krijgen: voor mijn ogen alles gaan eten wat ik ook wil eten. Kipjes, BBQ-en, vlees, niet nader te noemen snack concern voedsel en nog meer kipjes. Hij geeft me twee euro en meldt dan: 'Je wilt frietjes halen.' als we op de manege zitten en ik van zenuwachtigheid haast ontplof.

De nieuwste truc had hij gister in werking gezet: snoepjes in de auto leggen terwijl hij weet dat ik hem moet komen ophalen. Een heerlijke, kleurige zak vol met zoete, geweldig ruikende winegums..

Ik vind hem een sadist.

Logica (3)

Ga ik nr. 2 wissen omdat ik vind dat het eigenlijk te ver gaat voor een internet postje? Of laat ik het staan als ultiem blijk van mijn gekte? Of is het juist een teken van mijn gekte als ik het weg ga halen? Gaat het te ver eigenlijk? Ben ik te persoonlijk? Te hard, te raar, te onduidelijk? Maakt me dat eigenlijk wel wat uit?

Damn... nu ben ik in de war.

(en ook nog steeds wakker)

Midden in de nacht

Bevind ik mijzelf achter een laptop dagen in te voeren waarop we met het team moeten poolen terwijl dat best morgen kan en ik daarbij toch het hele formulier ga kopieeren en dus echt niet het hele seizoen aan dagen hoef over te typen en daarbij ben ik eigenlijk doodmoe en wil ik slapen maar onder het motto van 'ik ben nu nog wakker'...

Af en toe ben ik een beetje raar.